Hoppa till sidans innehåll

Delad pott i premiären!

14 APR 2013 10:39
Ätran lyckades kvittera Rolfstorp/Skällinges ledning två gånger om och lyckades därmed få med sig en härlig poäng från premiären!
  • Skapad: 14 APR 2013 10:39

Dagen som såväl spelare, tränare och supportrar väntat på var till slut här efter en lång och kall vinter som inte riktigt velat släppa taget om Sverige och Halland. För motståndet i premiären stod Rolfstorp/Skällinge GIF, ett lag som Ätran haft många hårda batlajer med de senaste åren, och dagens match skulle inte bli något undantag.

 

Domaren blåste igång matchen kl 16:00 och därmed var årets spel i Division 5 norra inlett för de båda lagen. Ätran inledde klart bäst och hade tidigt ett stort bollinnehav, man flyttade bollen snabbt inom laget och R/S hade svårt att komma riktigt nära. Trots spelövertaget hade Ätran svårt att skapa ritkigt heta chanser, och de flesta anfallen blev inte så gifitiga som man hade önskat. Efter ungefär 15 minuter hade R/S börjat jobba sig in i matchen och var hetare än tidigare. Bortalaget kom upp i några snabba omställningar som gjorde att Ätran fick det lite jobbigt bakåt under ett tag. Tyvärr för Ätran skulle R/S också ta ledningen efter just en omställning då bollen lite turligt letade sig fram till en R/S-spelare just utanför straffområdet, avslutet var det inget fel på och trots att Tuben fick händerna på bollen lyckades han inte hindra den från att gå i mål. Trots underläge så var det ingen i Ätran som hängde med huvudet, efter denna försäsongen vet man hur det är att ligga under och att man kan vända på underlägen. Ätran tog sig tillbaks in i matchen och fick under första halvlek en rad hörnor, frisparkar och inkast utanför R/S straffområde. På en hörna skulle man till slut få utdelning efter att Christian skarvat vidare en boll på förstaytan mot bortre stolpen, där kom Oskar Larsson flygande som skjuten ur en kanon och nickade in 1-1 via ribbans underkant. Första halvlek utvecklade sig sedan till ett ställningskrig med hårda närkamper och bitvis ganska fult spel från båda lagen. De riktigt vassa målchanserna uteblev och 1-1 kom att stå sig till halvtid.

 

DSC04145

Christian Henriksson skarvar hörnan vidare som Oskar Larsson så småningom nickar in i mål!

 

I andra halvlek skulle matchbilden förändras ganska så drastiskt, i halvtid blåste vinden upp lite och detta i kombination med ett högt pressande R/S skulle göra andra halvlek jobbig för Ätran. R/S kom direkt betydligt högre upp i banan och Ätran fick minimalt med tid i backlinjen, tyvärr spelade man i Ätran men något för små marginaler vilket gjorde att man ofta hamnade i svåra och trängda lägen. Som en följd av det och vinden kunde man inte få ner bollen bakom R/S backlinje och därmed uteblev Ätrans djupledsspel. Långbollarna blev alltfler från båda lagen och  matchen präglades nästan enbart av nickdueller och andrabollsvinnande under en lång period. R/S fick efter ca 15 minuter frispark till höger utanför Ätrans straffområde i ett liknande läge som Björketorp gjorde mål på i förra matchen. Tyvärr skulle denna frispark få samma utgång som då, frisparken var bra slagen samtidigt som Tuben i Ätran-målet kanske befann sig något för långt åt mitten vilket gjorde att han inte kunde nå frisparken som letade sig in vid bortre stolpen. 1-2 var ett faktum, likaså uppförsbacken för Ätran. Man försökte flytta upp sitt spel men matchen fortsatte på samma vis, mycket långbollar och nickdueller, ett spel som kanske inte passade Ätran lika bra som R/S som kanske är än mer fysiska än Ätran i sitt spel.

 

DSC04166

DSC04172

 

Ätran gjorde lite byten för att få fart på spelet men matchbilden förblev den samma. R/S spelade smart och taktiskt och var giftiga framåt med sina två duktiga anfallare som sysselsatte Ätrans backlinje mycket på egen hand. Trots att R/S hade matchen i sin favör och ett övertag så var de precis som Ätran inte särskilt nära att göra fler mål, matchen var som sagt ett ställningskrig där närkamperna var betydligt fler än finesserna. Dock var R/S ytterst nära att döda matchen efter en fast situtation, återigen slogs bollen mot bortre stolpen och där var R/S-spelarna många, bollen letade sig dock förbi alla spelare och ut till Ätran-inspark. I ett försök att forcera framåt satte Ätran upp Rickard Gustavsson i anfallet för att få upp mer tyngd samt möjligheter att vinna fler luftdueller. Det blev ganska omgående skillnad och Ätran började skapa lite lägen, en boll dök lite oväntat upp hos Christian i ett fint läge i straffområdet, dock fick han inte ordning på avslutet och resultatet stod sig tills vidare. Rickard vann ytterligare några dueller och kunde efter en situation vinna boll och spela fram Henrik som fick ett fint skottläge, träffen var klockren men siktet var sämre och bollen gick ungefär en meter utanför målvaktens högra kryss. De flesta trodde nog att hoppet var ute för Ätrans del, men man skulle få en sista chans, i 87:e minuten lyckades Christian fixa fram en frispark i ett ypperligt läge utanför R/S straffområde, en frispark som R/S tyckte var billig men som med Ätran-ögon var relativt solklar, objektiviteten ifrån båda lag kan givetvis ifrågasättas. Fram till bollen klev Henrik som under matchen fått chansen att skjuta och sikta in sig. Frisparken slogs och den kom att frälsa Ätran, bollen gick över muren och in precis under ribban i närmsta krysset, Ätrans lycka var total medan R/S-spelarna givetvis var besvikna efter deras starka insats i andra halvlek. De sista minuterna skapades inga lägen och lagen fick gå hem från premiären med en poäng var, Ätran med känslan att de vunnit en poäng och R/S med känslan att de förlorat två.

 

DSC04181

Henrik Larsson skjuter in kvitteringen för Ätran i 87:e minuten!

 

En jämn, hård och typisk premiärmatch slutar alltså 2-2, Rolfstorp/Skällinge visade sig vara starka och är nog ett lag som kommer kriga om de högsta platserna i tabellen i år. Ätran visar att man inte kommer vika ner sig och vill allt sig väl så kan man nog vara med på den övre halvan också!

Skribent: Henrik Larsson
Ätrans FF - Division 5 Herr Norra Halland
Ätrans Idrottsplats
311 51 Ätran
Telefon: 0703445877, 0768912721
E-post: This is a mailto link