Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Förlustfria sviten håller i sig men succén uteblev!

19 AUG 2013 12:46
Tempofylld och svängig match slutade mållös trots en del chanser åt båda hållen!
  • Skapad: 19 AUG 2013 12:46

Serieledarna Särö kom på besök till Ätrans IP med hopp om att dryga ut sin ledning medan Ätran hade som mål att krypa allt närmre topplagen. I slutänden så hade inga större förändringar skett i tabellen, men låt oss ta det från början.

Två av seriens formstarkaste lag skulle slåss om poängen denna kväll, Särö som bara förlorat en enda match under hela säsongen och Ätran som på de senaste 7 omgångarna plockat 19 av 21 möjliga poäng. Matchen inleddes i ett högt tempo där Särö till en början var mest spelförande. Bortalaget trillade bollen fint emellan sig men sökte även ganska ofta sin spjutspets Olof Möller med längre bollar. Möller som spottat in mål i år fick idag lite tuffare motstånd än vanligt och var inte lika dominant som senast lagen möttes, men han lyckades såklart skapa en del chanser i vanlig ordning. Ätran försökte under första halvlek nå in med mycket inlägg i boxen men det skulle visa sig vara en dålig taktik då bortalagets målvakt utan tvekan är seriens bästa när det kommer till luftspel, han plockade ner i stort sett varje inlägg som kom in i strtaffområdet på ett säkert sätt. Dock var Oskar Larsson nära att hota då målvakten för en gångs skull inte kom ut på ett inlägg, Oskar fick dock ingen jättefart på nicken och målvakten kunde rädda. På andra sidan planen såg även Ätrans målvakt Henrik Nilsson till att mura igen bakåt, det var tydligt att det var två av seriens bättre målvakter som var på planen. Särö fick första halvlekens bästa chans efter ett skott från deras anfallare som Henke i målet räddade men släppte retur på, den var han dock först på men bollen smet iväg och rakt ut till Särös framstörtande vänsterytter, denne blev dock väldigt överraskad över att en sådan bra chans uppstod och fick därför inte ordning på avslutet. I övrigt prägldades första halvlek av ett högt tempo med mycket närkamper och hårda tag.

Inför andra ville inte Ätran förändra något specifikt utan målet var att mala på och fortsätta på samma vis som tidigare. Kim Pettersson och Christian Henriksson stod matchen igenom för ett otroligt fint presspel och såg till att bortalagets backlinje aldrig kunde sluta fokusera. Andra halvlek fortsatte precis som den första i ett sällsynt högt tempo för att vara en division 5 match och inget av lagen ville ge sig. Särö fortsatte att hota en del genom sin anfallare Olof Möller men hans skott var denna dag inte tillräckligt välplacerade för att överlista Henrik Nilsson i Ätrans mål. Bortalaget var nära att ta ledning vid en hörna där lite kalabalik uppstod i Ätrans straffområde, dock lyckades man reda ut situationen och få väck bollen. Ätran slog under andra halvlek in en hel del bollar mot Särös straffområde men denna halvlek var de inte lika när mål vilket gjorde att deras målvakt inte kunde komma ut på samma vis. Via de inläggen skapades en del chanser men man lyckades inte spräcka nollan. Ätran skulle dock få andra halvleks och kanske matchens bästa chans efter det att Henrik Larsson tagit sig ner till kortlinjen och från sin höger ytterposition tagit sig förbi 3-4 spelare och kommit ända in till målområdet där han sedan avlossade ett skott, men ett Säröhuvud strax framför mållinjen var i vägen och det blev inget mål den gången heller. För första gången i år för Ätrans del gavs man verkligen verkligen en match i fysiken då tempot matchen igenom var högt både från Ätrans och Särös sida, det var med andra ord en bra division 5-match.  Lika-resultatet kändes ganska logiskt, men att det blev 0-0 kändes inte lika logiskt. I vilket fall som helst delades poängen, inget av lagen var nöjda, men inte heller missnöjda.

Härnäst väntar ytterligare en chans för Ätran att krypa närmre toppen då man besöker Löftadalen och Löftavallen, en arena man haft svårt att vinna på tidigare, men skam den som ger sig!