Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Förlust i sista A-lagsmatchen på IP!

22 SEP 2013 11:43
Glommen visade mest glöd i den sista A-lagsmatchen någonsin på Ätrans IP!
  • Skapad: 22 SEP 2013 11:43

När hösten tränger sig på och seriens sista omgångar närmar sig är det alltid trevligt med spännande matcher. Oavsett om man har chans att ta sig uppåt eller om det finns risk att gå nedåt i seriesystemet så är det just dem matcherna man som fotbollsspelare vill spela, oavsett vilken nivå man spelar på, jag tror att just dessa matcherna är mångas drivkraft. De senaste matcherna har tyvärr varit relativt betydelselösa (helt betydelselösa är de aldrig) för Ätrans del. Detta i kombination med lite spelarbortfall och positionsbyten har gjort att de goda resultaten uteblivet för Ätran som tyvärr tappat lite mark i tabellen.

Denna dag (läs lördag 21/9) var vi framme vid å ena sidan ett slut, å andra sidan en början. Idag var nämligen dagen som den sista (troligtvis) A-Lagsmatchen spelades på Ätrans IP, idrottsplatsen som jag tror de allra flesta har väldigt fina minnen ifrån. För många utav oss så är det idrottsplatsen där vi för första gången provade på att spela fotboll överhuvudtaget, så man får trots allt inte glömma att det är klassisk mark vi lämnar. Från och med nästa år är det nämligen dags att byta upp sig till en ny idrottsanläggning, en betydligt mer modern och välbyggd anläggning där Ätran förhoppningsvis kan skörda nya framgångar. Förhoppningsvis kan denna "nystart" innebära ytterligare en skjuts framåt för Ätran som klubb. Men men, ett längre reportage om gamla Ätrans IP dyker förhoppningsvis upp under hösten.

Tillbaks till den sista matchen på IP då, en match där Glommen stod för motståndet, ett klassiskt möte med mycket känslor. Tyvärr fick Ätran en dålig start och redan i tredje minuten kunde Glommen ta ledningen. Detta resultat stod sig till halvlek och det var ett för dagen ganska tamt Ätran enligt säkra källor. I andra gjorde Glommen ganska tidigt 0-2, därefte spottade Ätran upp sig något och var på gång under en period. Dock fick man ingen utdelning och när 0-3 föll i den 70:e minuten var matchen dödad. 0-4 hann också komma innan slutsignalen föll. Ett resultat Ätran givetvis inte kan vara nöjda med, men som sagt så saknar matcherna större betydelse och de sista matcherna kan då upplevas som omotiverande.

Sista A-lagsmatchen på "IP" slutar alltså med en jätteförlust, vi får hoppas att B-Laget kan ändra på det då den sista seniormatchen någonsin spelas på samma ställe. Förhoppningsvis var detta ett tecken på att det är dags att gå vidare, och vidare går vi med nytt gräs under våra fötter och förhoppningsvis med stor motivation innanför pannbenen!