Förlust i toppmötet mot Vinberg för B-Laget!

03 JUL 2013 22:32
Trots en bra andra halvlek förmådde inte Ätran att vända matchen!
  • Skapad: 03 JUL 2013 22:32

Seriens två främsta lag skulle göra upp om tre poäng på Ätrans IP. Vinberg med full pott så långt i serien fick självklart ses som favoriter. Detta var Ätran kanske sista riktiga chans att haka på i racet om förstaplatsen.

Första halvlek kom att tillhöra Vinberg helt och hållet, man rullade bollen oerhört fint och Ätran-spelarna fick arbeta oerhört hårt. Ätran lyckades hålla emot och försvara sig ganska bra. Hemmalaget var som farligast på fasta situationer där man i kraft av mer längd och styrka kunde utnyttja detta till sin fördel. Tyvärr fick Vinberg ett billigt ledningsmål efter ett skott som det blev retur på, den petades sedermera in. Ätrans bästa chans hade Petter Larsson som på hörna nickade i ribban, och Ätran var nära på flera hörnor. Vinberg hade som sagt spelet i första och skapade ganska mycket chanser, men 0-1 stod sig till halvtid.

I andra halvlek kom det att bli en stor scenförändring, istället var det nu Vinberg som fick jaga mycket boll och slå ifrån sig då de försökta försvara sin ledning. Ätran skapade en hel del chanser men kunde till en början inte lyckas göra mål trots många fina chanser, den bästa hade Henrik Larsson då han fintade sig fri men avslutet var för tamt. Vinberg hade egentligen bara en riktigt bra chans, en omställning som avslutades med ett skott i utsidan av stolpen. Ätran fortsatte att jobba för en kvittering men istället hände det som inte fick hända, ett hemspel från Christian missades av Danne i målet och självmålet var ett faktum, likaså 0-2 underläget. Ätran replikerade dock några minuter senare då man satte upp Rickard G i anfallet tilllsammans med Kim B och Christian H. Vinberg fick en tung sista kvart men lyckades genom heroiskt kämpande och en för tidigt avblåst match (?) hålla undan till seger och göra ett troligtvis avgörande ryck i tabellen!