Förlust mot Löftadalen!

17 MAJ 2013 22:57
Blytung 10-minutersperiod förstörde Ätrans dag!
  • Skapad: 17 MAJ 2013 22:57

Efter nederlaget mot Särö senast så väntade denna dag ännu en tuff uppgift för Ätran då topplaget Löftadalen kom på besök. Senast lagen möttes så gick Ätran vinnande ur striden med 2-0, detta var i höstas. Dessförinnan vann Löftadalen vårmötet med 3 eller 4-1.

Årets än så länge varmaste dag gjorde att förutsättningarna skiljde sig markant jämfört med tidigare matcher, att gå upp och sätta stenhård press från start var inte aktuellt för något av lagen. Första halvlek kom att bli en jämn tillställning med chanser åt båda håll. Löftadalen skapade sina bästa chanser på fasta situationer och inlägg, Ätran hade ganska bra koll på bortalaget spelmässigt och de hade svårt att ta sig igenom hemmaförsvaret med instick såsom Löftadalen gärna vill göra.  Även Ätran hade sina chanser och dem kom till på lite olika vis, Kim P var nära på ett inspel snett inåt bakåt men avslutet ville sig inte. Något senare höll sig Oskar Larsson framme och fick bollen i ett bra läge i straffområdet, men inte heller han fick ordning på avslutet. Ätrans kanske bästa chans fick Kim efter ett fint svepande inlägg från Christian som gick över hela motståndarlagets backlinje till Kim som slog till på volley, bollen gick dock tätt över ribban. Löftadalen hade ett lite större bollinehav och det får väl sägas att de var lite mer spelförande än Ätran, dock hade de som sagt svårt att omsätta det lilla övertaget i chanser och sett med Ätran-ögon så hade Ätran nog ändå de vassaste lägena i första halvlek. Det kändes trots allt ganska logiskt med ett 0-0 resultat i paus.

Jag tror att samtliga i Ätran gick ut med en ganska bra känsla inför andra halvlek, man hade hållt uppe spelet bra mot ett duktigt lag och var i allra högsta grad med i matchen. Denna känsla kom dock ganska snart att bli förbytt mot en helt annan, en känsla av katastrof. Efter ca 5-10 minuter fick Löftadalen frispark eller hörna (minns inte), det blev en närkamp, bollen damp ner mot bortre stolpen där Tuben i målet höll till men tyvärr lyckades han inte få ordning på bollen som studsade lite konstigt och ett billigt 0-1 mål var ett faktum. Ätrans trista period var inte slut där, den hade bara börjat. Kort efter 0-1 skulle det smälla igen, och återigen var det ett billigt mål som föll, Löftadalen fick frispark utanför Ätrans straffområde och Ätranspelarna gjorde sig redo genom att ställa upp mur, dock ställde man muren alltför långt ifrån bollen, detta i kombination med att Tuben gjorde sig redo att ställa upp muren skulle visa sig vara ödesdigert. Löftadalens frisparksläggare agerade smart, begärde inget avstånd och slog utan problem in bollen i det vidöppna målet, 0-2. Det tråkiga slutade inte heller där, kort därefter kom Oskar in lite väl hårt i två dueller i rad och fick syna det röda kortet. 0-2 och en man mindre med halvtimmen kvar, nu var det bara att försöka hålla ihop det och hålla nere siffrorna. Löftadalen var inte överdrivet intresserade av att attackera framåt utan spelade runt bollen och tröttade ut Ätran som fick slita hårt för att överhuvudtaget få tag i bollen. Anfallen blev många men chanserna var inte jättefarliga. Ätran förmådde inte att skapa mycket men Kim P slet oerhört bra på topp och oroad stundtals gästernas backlinje, dock utan så mycket hjälp från övriga laget som inte hann upp. Med några minuter kvar av matchen föll även 0-3 efter att Löftadalen spelat sig igenom Ätrans lag och deras mittfältare till slut pangat in bollen via ett Ätranben. Sista minuterna spelades egentligen bara av.

Det som såg bra ut efter första halvlek förbyttes mot det motsatta, när väl 0-1 och 0-2 kommer så är det inget snack om saken, då är det Löftadalen för hela slanten. Men det är två alltför billiga mål de får och matchbilden hade säkerligen inte varit densamma om målen inte kommit. Utvisningen på Oskar kommer givetvis som en följd av dessa två mål och det kan tyvärr bli så ibland. Det hade varit spännande att se hur matchen hade utvecklats om Löftadalen inte fått två så lätta mål och om Ätran kanske tryckt dit något läge i första, men det var då och nu måste vi försöka se framåt och hålla huvudena högt, vi har trots allt mött alla de lag som ligger på övre halvan och har haft ett tufft schema så långt. Nästa fredag är det match mot Åsa IF på bortaplan!