Första segern i seriespelet!

20 APR 2013 18:51
En härlig vinst över Träslövsläge innebär att Ätran är så länge är obesegrade i seriespelet!
  • Skapad: 20 APR 2013 18:51

Träslövsläge borta brukar utan tvekan vara en av årets svåraste matcher. Ätran och "Läjet" har genom åren haft många hårda duster och det är väl två lag som kanske inte gillar varandra överdrivet mycket!

Matchen spelades på Påskbergsvallens konstgräs och den blåstes igång kl 12.00. Första halvlek kom precis som säkert många trodde, inklusive Ätran själva, att handla om kamp och hårt spel. Inget utav lagen vek ner sig utan ville ta chansen att bärga årets första trepoängare, Ätran spelade ju lika i första och Läjet fick stryk av Särö med 5-1. Första halvlek var relativt chansfattig, båda lagen lyckades komma till avslut många gånger men det var ur relativt dåliga lägen som ingen av lagens målvakter hade några problem med. Det hårda spelet ledde till många fasta situationer för båda lagen och det var där som de flesta chanserna uppstod. Närmast att göra mål var Läjet som på en fast situation spelade in en boll som gick genom hela straffområdet fram till en relativt omarkerad spelare, dock hann Viktor först på bollen och kunde via motståndarens huvud på något otroligt vis hindra bollen från att gå i mål. En härlig räddning av Viktor där. Halvleken såg ut att sluta 0-0 men i slutet kom Ätran upp i lite lägen som sedermera ledde till några hörnor. På en av dessa kom Ätran att ta ledningen, Ätran packade in mycket folk nära målet och Robins hörna var klockren på främre stolpen. Väl där var Ätran överlägset hetast, faktum är att Rickard, Andreas och Oskar alla var etta, tvåa och trea på bollen och kunde därmed tillsammans forcera in den, de kom till slut överns om att Andreas var sist på bollen och han noterades därför som målskytt. 0-1 stod sig till halvtid.

I andra kom Ätran ut med mer energi än sina motståndare, vi vet med oss att vi är starka i andra halvlek och det fick Läjet erfara ganska kvickt. Ätran kom upp i flera fina anfall och skapade massvis med chanser i början av andra, dock fick man inte till den där sista passnignen som är så viktig, därför uteblev ledningen då. Kim P gjorde säsongsdebut och byttes inför andra in mot Jakob, Kim kom att spela huvudrollen i andra halvlek då han först utökade Ätrans ledning till 0-2. Därefter ryckte Läjet upp sig och tog sig in i matchen igen. Den aggresivitet som saknats i början av andra hittade man igen och med ca 15 minuter kvar kom reduceringen till 1-2 efter lite halvlojt försvarsspel av hela Ätran-laget. Matchen vaknade till liv igen och sista kvarten såg ut att bli riktigt spännande. Dock skulle det inte bli så, detta eftersom Kim återigen skulle se till att dryga ut Ätrans ledning med ett riktigt fint vänsteravslut från högra delen av straffområdet. 1-3 innebar ridå ner för Läjet, lägg därtill ett rött kort för hemmalaget efter en relativt brutal satsning och matchen var helt avgjord. Ätran tog därmed årets första trepoängare och den var riktigt härlig!

Ätran vinner alltså en hård och jämn match men visar återigen att man är mycket starka i andra halvlek och vinner därmed ganska rättvist. Läjet ser väl inte ut att vara i toppform för tillfället och de kan nog bättre än såhär, men det är ett lag som aldrig ger upp och som är svåra att sno poäng ifrån, därmed får Ätran vara mycket nöjda med dagens match!

Nästa fredag väntar ett kanske ännu svårare möte då Ätran gästar Derome BK/Åskloster!

Väl mött!