Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer

Målrikt när Ätran besegrade Bua på Västkustvallen!

14 AUG 2013 23:07
Sjunde raka utan förlust innebär att Ätran gett sig själva chansen att blanda sig i toppstriden om man fortsätter prestera!
  • Skapad: 14 AUG 2013 23:07

Efter senaste segern mot Derome/Åskloster var det ett Ätran med självförtroende som kom till spel mot Bua på Västkustvallen denna dag. Med senaste mötet i åtanke var såväl spelare som tränare lite rädda för att en viss underskattning skulle infinna sig hos Ätranspelarna. Uppvärmningen var dock väldigt bra och hela laget var fokuserat. Bua verkade ställa ett liknande lag på planen som senast, ett lag som verkar passa Ätran väldigt bra att möta.

Ätran inledde piggt och det skulle inte dröja länge innan matchens första mål kom. Detta kom efter ett Ätrananfall som slutade med att Henrik Larsson fick bollen ungefär 30 meter från mål. Jörgen hade på uppvärmningen pratat om att målvakten stod långt ut och dessutom verkade lite osäker och tipsade därför att vi kunde försöka utnyttja detta. Sagt och gjort, Henrik drog iväg bollen från distans, bollen seglade över målvakten och vackert in i mål och 0-1 var ett faktum. Stärkta av ledningsmålet fortsatte Ätran att dominera matchen och man var ofta nära att rinna igenom Buas försvar men hemmalaget lyckades hålla undan. I den 14:e minuten kunde man dock inte hålla undan mer, en hörna från Henrik L mot främre ytan möttes perfekt av Christian Henriksson som vackert nickskarvade in 0-2. Den "lätta" starten gjorde nog att lite underskattning återinfann sig hos Ätran som blev lite bekväma under en period. Bua utnyttjade detta och spelade under ett tag riktigt bra fotboll och man tog sig igenom Ätrans lag och skapade farliga chanser. Bland annat skapade man sig två frilägen med bara någon minuts mellanrum, men Henrik Nillson i Ätrans mål visade återigen prov på hur duktig han är och vilken hysterisk form han är i, följdaktligen fick Bua inte in något av frilägena. Ätran tappade initiativet för ett tag och var under ca 20 minuter väldigt slarviga i sitt passningsspel vilket bjöd in Bua lite. Dock skulle ett vitkigt mål komma till i slutet av första halvlek då Kim Pettersson slitet till sig bollen och hittat fram till Christian Henriksson som i sin tur med ett fint inlägg fann Kim Bergströms panna som kunde knoppa in 0-3 precis innan halvtid, ett mycket fint spelmål av Ätran. Bara sekunder innnan halvtid var Kim Pettersson oerhört nära att utöka Ätrans ledning men Buas målvakt stod för en fenomenal räddning. 0-3 stod sig till halvtid, ett resultat som Ätran får vara mycket nöjda med med tanke på matchbilden, men enorm effektivitet i kombination med bra målvaktsspel låg till grund för detta.

I andra kom Ätran ut mer fokuserade och tog återigen tag i spelet, det kändes då som att man hade matchen i sin hand. Efter en kvart skulle dock detta ändra sig, Buas duktige mittfältare Simon Svensson rann igenom hela Ätrans lag och avslutade vackert med vänstern i bortre hörnet, och plötsligt var Bua lite med i matchen igen. Efter detta målet var Bua betydligt mer energirikt än Ätran som för en stund såg riktigt slitna ut. Skönt för Ätrans del var att man bara sju minuter senare utökade sin ledning efter att Christian Henriksson fått på en riktig häxpipa som gick in via ribban i målvaktens första kryss, 1-4 och matchen var avgjord? Bara någon minut senare hittade Henrik L fram med en passning till Kim Pettersson som nu äntligen fick sätta dit sitt första mål i matchen då han fick till ett riktigt fint vänsterskott, 1-5 och matchen var än mer avgjord? Icke, Bua skulle komma tillbaks ännu en gång, först efter att man fått straff efter att Viktor L fått bollen på armen i straffområdet, och sedan 5 minuter innan full tid då Buas innermittfältare fick på ett otroligt fint skott som letade sig in i Henke Nilssons högra kryss. Nerven återinfann sig för en kort stund i matchen men det dröjde inte länge innan den definitiva spiken slogs i kisten, och återigen höll sig Kim Pettersson framme. Ett målvaktsmisstag gav Kim en gratischans som han inte missade då han ensam med just målvakten pangade in 3-6. Kort därefter hittade Jakob (?) fram till Kim som från straffområdeslinjen placerade in slutresultatet 3-7.

Ätran stod inför en klurig uppgift, prestationen var blandad matchen igenom men man gjorde definitivt vad som krävdes för att ta sin tre poäng som man bör göra mot Bua detta år. Bua har efter sin generationsväxling något bra på gång men just i år är man inte tillräckligt starka för att slå sig in i toppskiktet av serien. Härnäst väntar ett mycket spännande möte. Ätran med sju raka utan poängtapp ställs mot serieledaren Särö hemma på Ätrans IP, en svår men inspirerande uppgift. Särö är ett oerhört bra lag men är det någon gång Ätran ska slå dem så är det nu, Ätran är i riktigt bra form samtidigt som Särö inte överygat lika mycket som i början av säsongen. En sak är säker och det är att Ätran inte kommer vika ner sig utan kommer göra allt för att ge serieledaren en riktig fight, matchstart är kl 18.45, platsen är Ätrans IP!