Hoppa till sidans innehåll

Målvakten bakom Ätrans seger!

29 JUN 2013 18:15
Henrik Nilsson stod för en fenomenal insats när Ätran besegrade Rolfstorp/Skällinge!
  • Skapad: 29 JUN 2013 18:15

Återigen stod en vitkig match på schemat då Rolfstorp/Skällinge väntade på bortaplan för Ätran. R/S kom till matchen med tre raka förluster i motsats till Ätran som kom med tre raka vinster, med andra ord ett lag med gott självförtroende och ett med sämre, men kanske också ett R/S med stor revanschlust. Mötet lagen emellan har alltmer blivit ett "hatmöte" genom åren och känslorna svallar ofta, dagens match var inget undantag.

 

R/S inledde matchen piggast och ett trögstartat Ätran fick direkt problem, R/S skickade många längre bollar och slog även in många fina inlägg mot Ätrans straffområde som gjorde det jobbigt för försvaret. Ätran lyckades hålla emot till en början men efter ca 10 minuter var hemmalaget nära att ta ledningen då deras anfallare nickade ett inlägg i mål som dock dömdes bort för offside. Som sagt så var R/S lite hetare, dock skulle Ätran vara laget som gjorde första målet efter att en boll slagits in mot straffområdet, väl där fanns Oskar Larsson som fri med målvakten avslutade bra och 0-1 var ett faktum, en riktig bonus för Ätran som annars inlett relativt svagt, det märktes att R/S verkligen ville ha 3 poäng denna dag. Matchen var efter Ätrans ledningsmål relativt jämn, Ätran var några gånger nära att komma igenom men de riktigt bra lägena uteblev. R/S skapade främst farligheter på fasta situationer som ofta blev frukten av att man spelade mycket långa bollar och hade mycket inlägg, Ätran-försvararna fick allt som oftast lägga ut bollen till hörnor då andra alternativ var svåra att hitta. Ätran höll tätt flera gånger om men på en hörna kom hemmalagets kvittering efter att deras duktige mittfältare kommit högst och vackert nickat in kvitteringen. Matchen var återigen en öppen historia och det kändes ovisst. Ätran skulle dock replikera blixtsnabbt och återigen låg Oskar Larsson bakom målet, han tog sig in i straffområdet, gjorde sin gubbe och blev sedan sparkad i bakhasorna och föll, straffen var det inget snack om. Henrik Larsson tog hand om straffen och rullade säkert in 1-2. Nämnas bör också göras att Henrik Nilsson i Ätrans mål stod för en del bra räddningar, även fast han främst skulle visa framfötterna i andra halvlek. 1-2 stod sig till paus. 

 

1-2 i halvtid kändes bra och Ätran visste att ett 1-3 mål skulle kunna ta musten ur R/S. Det är dock väldigt svårt att gå in och försvara en ledning och detta skulle Ätran få erfara. R/S var hungriga och satte högsta fart från start, återigen genom att pressa Ätrans försvar med längre bollar. Tidigt hade man ett skott från distans som Henke N släppte retur på, deras anfallare var framme och högg men avslutet gick utanför trots bra läge. Kort därefter kom en hörna in i Ätran och kallabalik uppstod, bollen sutdsade åt olika håll och Henke räddade nog både 1 och 2 gånger innan Ätran till slut kunde få bort bollen efter stor möda. I samma situation eller kort därefter (minns inte) så stod Henke N för en fenomenal reflexräddning när ett skott gick mellan ett par Ätranben mot "fel hörn" för Henke, han var dock blixtsnabbt ute med foten och kunde avstyra den farligheten. Kort därefter gjorde han en kanonräddning med vänsternäven när ett avslut kom mål, denna styrde han ut till hörna. Ätran hade svårt att skapa något farligt och anfallen blev ganska korta, följden av att försöka försvara en ledning kan ibland göra att man blir passiva och det blev Ätran. R/S fortsatte att trycka på och skulle till slut få ett gyllene läge att kvittera Ätrans ledning. En närkamp mellan Rickard Gustavsson och en R/S-spelare slutade med att hemmalaget fick straffm jag vågar inte säga om det var straff eller ej men många Ätran-anhängare tyckte den var tveksam precis som många R/S-anhängare tyckte om Ätrans straff i första. I ungefär 70:e minuten fick alltså R/S detta gyllene läge, fram gick deras vänstermittfältare och slog straffen, den slog han åt höger, och dit gick Henke N också och räddade straffen, returen fick Ätran väckrensat. Matchen stod under första 25 av andra och vägde, och Henke N var den som gjorde att det idag vägde över för Ätran. Med ungefär 10-15 minuten kvar skulle också Ätrans dödsstöt komma, detta efter en hörna som Christian kom högst på och nickade mot mål, bollen räddades av en försvarare på mållinjen men inte bättre än att Anders  Schough kunde ta hand om bollen och forcera in 1-3, oerhört skönt och välbehövligt för Ätran. Sista 10 blev en ganska komfortabel resa för Ätran som kunde hålla undan utan några som helst problem alls. Stämningen var precis som under stora delar av matchen ganska hetsk under de sista 10 minuterna och en del kort delades ut. Ätran klarade dock återigen av att knipa igen och hålla sig lugna och istället var det R/S som gjorde domaren irriterad. 

 

Ätran tar alltså fjärde raka segern och plockar med sig tre underbart sköna poäng inför uppehållet som väntar efter nästa match. Henrik Nilsson står för en fenomenal insats och är definitivt den som bör hyllas för dagens vinst, med tanke på Ätrans målvaktsproblem tidigare under året så var det här underbart att se, vi hoppas att det fortsätter! Härnäst väntar match mot Träslövsläge den 5:e juli på hemmaplan kl 19:00!

Skribent: Henrik Larsson
Ätrans FF - Division 5 Herr Norra Halland
Ätrans Idrottsplats
311 51 Ätran
Telefon: 0703445877, 0768912721
E-post: This is a mailto link