Närmre toppen än botten!

03 AUG 2013 15:01
Segern mot Derome/Åskloster innebär att Ätran tar steget upp på fjärde plats i tabellen!
  • Skapad: 03 AUG 2013 15:01

Efter ungefär tre veckors sommaruppehåll var det så åter dags att snöra på sig skorna och dra på sig matchstället då Ätran denna kväll tog emot Derome/Åskloster hemma på Ätrans IP. D/Å är ett lag som Ätran haft oerhört svårt för genom åren och som har stor plusstatistik mot Ätran. Tränare Jörgen hade ända sedan i måndags klargjort att vi i denna match skulle ta revansch för 4-0 förlusten i senaste mötet, något man sedermera också skulle göra.

Förutsättningarna var tuffa temperaturen låg under hela matchen på mellan 24-30 grader vilket inte är riktigt optimalt att spela fotboll i. Hur som helst så var förutsättningarna likadana för båda lagen. Matchen inleddes i ett relativt lågt tempo från bägge sidor och man kände till en början mest på varandra. D/Å är visade precis som i tidigare möten hur skickliga man är med boll, man fördelade den mellan sig och Ätran fick många gånger jobba hårt med att flytta laget från den ena sidan till den andra. D/Å var några gånger nära att spela sig igenom Ätran men försvaret tillsammans med Henrik Nilsson i målet såg till att hålla tätt. Istället skulle Ätran vara det lag som skapade den riktigt första vassa målchansen, på hörna från höger kom Christian Henriksson högst, nicken var inte så hård men desto mer välplacerad, dock var ribban i vägen. Inte heller under den efterföljande kalabaliken lyckades Ätran trycka in bollen. D/Å var som sagt spelförande och var efter Ätrans ribbträff nära att ta sig igenom igen, men antingen fanns inte den sista skärpan eller så blåste domaren offside. Ledningsmålet skulle komma efter ca 20-25 minuter efter en hörna. De båda lagkaptenerna hade en liten brottningsmatch innanför straffområdet vilket domaren uppmärksammade, det hela utmynnade i gult kort till bortalagets kapten och straff till Ätran, huruvida den var rätt dömd kan jag inte uttala mig om men sådana straffar är vanligtvis sällsynta, därmed inte sagt att den var feldömd. Straffen tog Henrik Larsson hand om och bollen satt distinkt i målvaktens högra hörn, via stolpen och in. Med ledning i ryggen drog sig Ätran tillbaka lite och man blev något tillbakapressade den sista kvarten av första halvlek. D/Å tryckte upp och lyckade återigen skapa lite chanser, på en hörna skulle kvitteringen komma efter det att deras mittfältare kommit upp fint och nickat in bollen från den bortre ytan in till en medspelare som enkelt kunde sätta dit 1-1. Lika-resultatet stod sig till halvtid!

Ätran gjorde ett byte i paus, ut gick Linus P och in kom Robin N. Tanken från Ätran var att fortsätta på samma vis som i första, trots hettan såg Ätran ändå relativt starka ut trots att man var trötta. Efter en jämn och tempofattig första kvart av första halvlek kunde man börja ana att D/Å var betydligt slitnare än Ätran och man var inte längre lika giftiga som under stora delar av första halvlek. Detta stärkte nog Ätran lite eftersom man märkte att man orkade mer än sina motståndare. Matchen stod och vägde under ca 20 minuter av andra halvlek men då stod Ätran för ett mönsteranfall, Andreas Johansson tog sig upp från sin mittbacksposition, dribblade bort två spelare och levererade sedan en djupledsboll till Henrik som var på språng, han i sin tur hittade vid straffområdesgränsen in till Christian Henriksson som ensam med målvakten kunde trycka in 2-1. Målet stärkte Ätran än mer och gjorde det jobbigare för D/Å att åstadkomma något, dock skall man inte säga att bortalaget var ofarliga då de har många spelare med spetskompetens och med fin teknik. Comebackande Kim Pettersson utnyttjade några minuter senare en försvarsmiss och ensam med målvakten sköt han från sidan in 1-3, oerhört skönt för Ätran, en ettmålsledning är som vi alla vet inte mycket att gå på. Efter 1-3 vaknade D/Å till något mer och hade innan matchens slut två riktigt farliga chanser som man kunde gjort mål på, dock var man inte tillräckligt skärpta samtidigt som Henrik Nilsson återigen står för en kanoninsats i Ätrans mål!

Ätran står för en stark laginsats, samtliga tar sitt jobb och därför lyckas man mala ner ett såpass duktigt lag som Derome/Åskloster. Man tar nu över just D/Å:S plats i tabellen då man parkerar på fjärde plats. Härnäst väntar ett möte med Buam tre poäng där och Ätran bör vara på mycket torr mark inför slutdelen av serien!