Övertygande insats räckte inte hela vägen mot Böljan!

30 MAR 2013 10:14
Trots mycket chanser förmådde Ätran inte att kvittera mot Böljan!
  • Uppdaterad: 30 MAR 2013 11:21

På ett kylslaget Falkenbergs IP skulle Ätran ta sig an IF Böljan som i höstas tog klivet upp i division 4, ett kvickt och spelskickligt lag med mycket fotboll i sig.

Tyvärr för Ätrans del så hade man återigen problem med att komma igång på uppvärmningen, tagget finns liksom inte där och man är inte riktigt med på banan när domaren  blåser igång matchen, där måste man nog ändra på något. Böljan satte direkt ganska hög fart och med sitt fina passnings- och kombinationsspel gjorde man det jobbigt för Ätran, trots det så skulle inget av deras mål komma till genom just spelet. Istället skulle Böljan ta ledningen på en fast situation, en fin frispark slogs in mot bortre stolpen och väl där förlorade Ätran kampen och 1-0 till hemmalaget var ett faktum. Tyvärr för Ätrans del skulle även 2-0 komma till efter en inläggssituation där såväl målvakt som backlinje blev passiva och deras anfallare enkelt kunde lägga in 2-0. Precis som tidigare skulle Ätran dock vakna till efter cirka 20 minuter, och då skulle matchbilden också bli förändrad. Ätran fick allt oftare stopp på Böljans försök till att spela sig upp  vilket gjorde att man fick många chanser då man bröt bollen högt upp i banan. Christian, Henrik och Linus hade alla hyfsade lägen att göra mål men avsluten gick tätt utanför eller på målvakten. Ätran skulle dock få sin reducering innan halvtid, Henrik fick bollen på mittplan, Christian Henriksson gick i djupet och bollen kom efter ett litet misstag från hemmalagets mittback fram till Christian som tillsammans med Jakob ställdes 2 mot 1 mot den andre mittbacken. Christians passning till Jakob var perfekt och han friställdes med målvakten, avslutet var det inget fel på utan 2-1 satt nere i vänstra hörnet. Därefter var Christian nära att göra mål ytterligare en gång innan halvtid men avslutet smet precis utanför krysset. Böljan hade under halvlekens gång en del chanser de med, dock blev de aldrig ritkigt så jätteheta som de 2 tidigare.

I andra fortsatte Ätran att göra livet surt för Böljan, med fysiskt spel och hög press gjorde man det jobbigt för hemmalaget som trivs med att kunna rulla bollen och spela mellan sig, men med hög press emot sig fick de svårt att göra det. De försökte ändå vilket återigen resulterade i att Ätran kunde vinna boll högt och gå framåt. Efter just en sådan situation skulle Christian friställas då Böljans ene mittback lade en passning mitt i gapet, Christian snodde åt sig bollen och fri med målvakten drog han iväg ett finfint avslut som tyvärr tog stenhårt i stolpen och sedan ut. Efter att Linus P åkt på en rejäl stämpling fick han utgå och istället kom Kim B in och Christian flyttade ner på vänterytterpositionen. Kim var omgående nära att kvittera för Ätran med ett lågt skott som skruvade sig precis utanför stolpen via en Böljan-försvarare. Kort därefter hhade han också ett rungande skott precis över. Halvleken tillhörde till stora delar Ätran som skapade mest farligheter och vann mest boll. Efter samspel mellan Jakob och Oscar så skulle även Oscar få ett friläge och en chans att kvittera för Ätran, dock kom målvakten långt ut och kunde avvärja friläget. Böljan stack emellanåt upp och kom ibland till lite farligheter, Böljans farligaste chans kom till efter ett inspel från högerkanten som gick igenom hela Ätrans box mot deras vänsterback som kommit upp, dock hängde Lucas med fint i löpningen och kunde avvärja ett annars givet mål. Bljan hade även ett avslut som turligt nog tog på en Ätran-försvare och bromsades upp vilket gjorde att Niclas kunde hinna upp bollen innan mållinjen. I slutet satte Ätran upp Christian på topp, Henrik mellan mittfält och anfall och Robin på vänsterkanten för att försöka åstadkomma en kvittering, man kom nära men inte tillräckligt nära och Böljan kunde behålla sin ledning tills dess att slutsignalen ljöd.

Ätran står för en mycket bra insats, man är under slutet av första och hela andra halvlek ganska mycket starkare än sina motståndare vilket är ett positivt tecken, lite mer fokus på fasta situationer och lite mer skärpa i avlsuten så hade detta varit en given seger. Böljan är ett oerhört spelskickligt lag med mycket finess och kunnande, detta gör att man också gör 2 tidiga mål på Ätran som räcker till seger, dock fick de det jobbigt med lite press på sig och det blir spännande att se hur de står sig i division 4, vi önskar dem lycka till i år!