Tung, tung, tung förlust mot Anneberg!

01 JUN 2013 17:15
Trots en hyfsad insats fick inte Ätran med sig några poäng denna gången heller!
  • Skapad: 01 JUN 2013 17:15

Ätran är inne i en rejäl svacka, fjärde raka förlusten innebär att man är nere i det absoluta bottenträsket, detta efter en händelserik och konstig tillställning på Ätrans IP.

Matchen inleddes lite trevande från båda håll, Ätran startade idag med ett för dagen nytt anfallspar då Henrik prövades jämte Christian på topp. Anneberg försökte från första minut att rulla bollen mellan varandra men hade stundtals lite problem med att Ätran satte hög press. Ätran å sin sida försökte jobba med snabba omställningar och ibland lyckades man ställa till med lite bekymmer för Anneberg, men den avgörande passen var oftast inte tillräckligt bra för att en riktigt bra målchans skulle uppstå. Dock skulle Ätran vara riktigt nära att göra mål då man fick ett par hörnor, två gånger om tappade bortalaget markering på Christian vilket båda gånger resulterade i riktigt bra möjligheter, Peter K var oerhört nära at göra sitt första mål för Ätran vid en av dem situationerna men bortaspelare lyckades blockera. Anneberg hade även dem sina chanser och vid ett tillfälle prövades Henke rejält i målet då Anneberg fick en dubblchans i straffområdet, Henke lyckads dock avvärja båda chanserna och stod för övrigt för en riktigt bra insats i målet, det känns riktigt skönt att Henke är så på gång. Sista delen av första halvlek blev relativt händelse- och tempofattig, värmen tog ut sin rätt och lagen gick in med ett lika-resultat i halvtid.

I andra halvlek gick var Ätrans tanke att fortsätta på samma vis som i första med att pressa sina motståndare högt, man hade till en början lite problem med att komma riktigt nära sina motståndare och Anneberg hade ett litet övertag i början av andra halvlek. Tyvärr för Ätrans del så fick Anneberg en relativt billig straff i den 60:e minuten, Petter höll lite i sin motståndare men sådana situationer brukar sällan utmynna i straffsparkar, men denna kvällen gjorde de det. Straffen satte Annebergs anfallare säkert nere i vänstra hörnet. Domaren delade i och med straffen ut gult kort till Petter och dem gula korten kom att bli allt fler ju längre matchen led. Ätran-spelarna var kanske något gnälliga men domarens något okonsekventa bedömningsnivå gjorde det väldigt svårt att veta vad man fick göra och ej. Ätran jagade kvittering och bytte in Kim istället för Linus vilket gjorde att Henrik gick ner på mittfältet och Emanuel ut på högeryttern. Ätran fick ett riktigt bra läge att kvittera efter att Kim tagit sig in i straffområdet och serverat Christian inne i boxen, avslutet gick tyvärr utanför. Kim spelade även fram Henrik till ett bra läge och Christian hade ytterligare en chans att göra mål, men avsluten ville inte gå i mål. Anneberg låg hela tiden och lurade och utnyttjade varje misstag som Ätran gjorde, man ställde om snabbt och skapade stundtals lite oreda i Ätranförsvaret. Tyvärr blev det lite rabalder mellan publik och domare vilket gjorde att matchen stoppades i några minuter och en tråkig stämning uppstod. När det var uppklarat fortsatte Ätran sin jakt på kvittering, man fick någon frispark på mittplan som lyftes in men den var inte riktigt nära. När man däremot fick en frispark lite närmre mål på vänster sida av planhalvan skulle kvitteringen komma, Christian kom högst på frisparken och kunde i 89:e minuten skarva in kvitteringen. Oerhört skönt för Ätran som var övertygade att man lyckats fixa en poäng, tyvärr var man inte riktigt vakna vid Annebergs avspark därefter och fick i och med det en relativt enkel hörna, denna slogs kort, Ätran var inte med och när den lyftes in passerade bollen samtliga Ätran-spelare och vid bortre stolpen stod en Annebergspelare som lyckades forcera in bollen, detta alltså bara en minut efter att Ätran kvitterat. Efter matchen var det tyvärr mycket gnäll mot domaren, det skall sägas att han kanske inte hade sin bästa dag på jobbet, men Anneberg gjorde sina mål på egen hand och vi har bara oss själva att skylla för att vi tappar den poäng som vi kämpat oss till.

En oerhört tung avslutning på matchen för Ätran som befinnger sig i en djup svacka, vi får hoppas att vi lyckas komma ur den snart, i nästa match väntar ett möte med bottenkollegan Galgbackens IF!