U-Laget tog årets första vinst!

23 APR 2013 09:26
Fin vändning låg bakom segern som innebar dubbla segrar för Ätrans båda seniorlag i helgen!
  • Skapad: 23 APR 2013 09:26

Ätran U och Kungsbacka U möttes två gånger förra året, mötet hemma på Ätrans IP slutade 3-3 och mötet i Kungsbacka slutade med en förkrossande Kingsbacka seger med 6-0. I och med att vi hade den vetskapen med oss visste vi att dagens match skulle bli en av de svårare för U-Laget under säsongen, förutom när vi möter dem borta såklart!

Ätran hade för dagen med sig ett väldigt starkt lag då många A-lagsspelare som spelat dagen innan tvingades dubblera. Återbud, skador, bortresta, sjukdomar och det faktum att vi inte fått igång så många B/U-lagsspelare i träning gjorde att det fick bli så. Kul att se var dock att Magnus Birgersson och Sören Karlsson gjorde sina första matcher för året, och de gjorde det bra. Ätran fick annars en oerhört tung inledning på matchen, ett hungrigt Kungsbacka visade direkt att man ville vinna matchen och ett trögt och stillastående Ätran kom inte upp i press vilket gjorde att Kungsbacka enkelt kunde få ner bollen bakom Ätrans backlinje. Det resulterade i sin tur i några frilägen och på just två sådana skulle Kungsbacka göra sin två första mål, inte mycket att göra för Danne i målet på dem. Ätran gjorde lite justeringar efter det och satte in Andreas Johansson som mittback, och därefter blev det bättre ordning i backlinjen. Ätran kom efter de två baklängesmålen in i matchen och fick strax efter Kungsbackas 0-2 mål in en reducering efter ett fint avslut av Linus Packendorff. Några minuter senare fick Ätran frispark, Henrik slog in den fint och vem dök upp om inte den för helgen stekhete Fabo som med huvudet tryckte in sitt andra mål för helgen, men inte det sista! 2-2 var ett faktum och det stod sig till halvtid.

Inför andra möblerade Ätran om lite och gjorde många byten, i och med det blev laget ytterligare förstärkt och det skulle bli en lugn andra halvlek för Danne i målet i Ätran, det var allt annat än vad Kungsbackas målvakt och försvar skulle få! Efter ca 10 minuter tog sig Kim igenom KIF-försvaret och gjorde 3-2 för Ätran. Därefter var det fortsatt övertag för Ätran, men man hade inte överdrivet många chanser att utöka sin ledning. Dock hade inte KIF några direkta chanser dem heller så det hela kändes relativt kontrollerat. I den 70:e minuten skulle Christian Henriksson göra sitt andra U-Lagsmål för säsongen efter att ha kommit högst på en hörna och fint nickat in 4-2. 13 minuter senare var det dags igen för Christian att göra mål, återigen på en fin hörna från Niclas Götsten vars högerfot nästan var lika het som Fabos skalle denna helgen. Just Fabo skulle avsluta matchen och helgen på bästa sätt genom att knoppa in slutresultatet 6-2 på ytterligare en av Niclas fina hörnor och därmed var slutresultatet spikat, och Fabos tredje mål för helgen ett faktum, frågan är när vi får vara med om det igen? Nästa helg kanske?