Vinst i B-Lagsderbyt

26 JUN 2013 22:30
Trots en trög inledning lyckades B-Laget återigen bärga 3 poäng!
  • Skapad: 26 JUN 2013 22:30

Ätran inledde matchen piggast och Kim Pettersson hade i början två riktigt fina lägen att ge Ätran ledningen, men målen uteblev. Två gånger om spelade Casper Henriksson fram riktigt fint. Dock skulle Ätrafors/Vessige ta ledning på sin första egentliga "chans". Ett avslut långt utifrån letade sig tyvärr in bakom Danne i målet efter att han tappat in bollen. 5 minuter senare och efter ytterligare lite Ätranpress kom också 0-2. Detta efter tveksamt försvarsspel i Ätran-laget som föranledde målet. Ätran försökte resten utav halvleken att trycka på för en reducering men det ville sig verkligen inte. Trots ett stort spelöövertag så var Ätrafors/Vessige i ledning i halvtid och de hade stått för en bra insats så långt.

Inför andra halvlek fick Ätran in lite nytt blod, främst i form av Christian Henriksson som kom in och rörde runt i grytan uppe på anfallet. Ätran fortsatte skapa chanser men hade svårt att få till det sista avslutet. Det dröjde till den 57:e minuten innan man fick utdelning, detta efter fint samspel mellan Kim P och Christian, fri mot målvakten gjorde Christian inget problem och skottet satt fint i mål! Bara fyra minuter senare var det dags igen, Ätran fick frispark just ovanför egen planhalva, Andreas J skickade in en fin boll och högst kom en Ätrafors/Vessige spelare, dock lyckades denne inte få bollen framåt utan styrde in den i mål. Två minuter efter detta mål small det igen, och det var en repris av förra målet, frispark av Andreas J som nickades in i eget mål av Ätrafors. Målkavalkaden fortsatte och bara två minuter efter 3-2 kom 4-2, Kim B hittade fram med en fin passning till Henrik L som gjorde sin spelare och dundrade in 4-2 i bortre burgaveln. Som om inte det var nog gjorde även Kim Pettersson mål bara minuten efter Henrik, alltså hela 5 mål på 11 minuter, en fantastisk vändning av Ätran. Resten av matchen kontrollerade Ätran stabilt, Ätrafors/Vessige fick in en kvittering i 90:e men det hjälpte föga och Ätran bärgade ytterligare tre poäng!

Härnäst väntar toppmöte mot serieledaren Vinberg, kanske Ätrans sista chans att utmana Vinberg om serievinsten? Måndag 1:e juli spelas toppmatchen på Ätrans IP!