Förlust i premiären!

12 APR 2017 21:48
FC Falkagård-Ätrans FF 2-1 (0-0)
Målskytt ÄFF: Joel Hallberg
  • Uppdaterad: 13 APR 2017 17:41

Är fotboll rättvis? Ja, gör man fler mål än motståndaren får man tre poäng!

Det är ju inte alltid som målen speglar det som händer under matchen. Så var det på Falkenbergs IP igår kväll. Det var en match som vi borde vunnit både sett till spelövertag och antal målchanser.

Vi börjar lite nervös och oroligt. Men skapar ändå en hel del chanser, både på fasta situationer, på att vi kommer runt på kanterna och rena frilägen. Borde gjort några mål i första halvlek. Falkagård hade några farliga omställningar utan att sätta Martin på några svåra prov.

I paus pratade vi om att skruva upp bolltempot yttligare. Slå tidigare pass och på det sättet tvinga de att löpa ännu mer. Vi fortsätter att skapa målchanser men utan att lyckas göra mål. Falkagård slår en dålig hemmåt pass som Joel hinner först på och rullar in 1-0. Vi fortsätter att ösa på men lyckas inte få in tvåan. Ett dåligt pass på mittplan ger Falkagård kontringsläge och de gör 1-1 på sin första chans i andra halvlek. Tungt!

Vi fortsätter att skapa lägen dock utan lyckas få in bollen. Falkagård får lite luft under vingarna och jämnar ut spelet. Då händer det som inte får hända. De får en ny kontring och lyckas göra 2-1. Efter 2-1 målet tappar vi vårt spel och litar på att någon annan ska kvittera. Vi slutar spela som ett lag. Vi får ett långt lag och väldigt få spelare som blir delaktiga.

Man kan kanske sammafatta matchen med att det var en typisk pemiärmatch. Mycket nerver. Nu är premiären avklarad och vi möter ett nytt lag som kommer från spel i Div. 6. Vessige/Ätrafors. Fredag 21/4 19,00 får vi chans till revansch.

Skribent: Conny Nilsson