Förlust mot Kungsbacka

17 JUN 2021 20:42
Obesegrade Ätrans FF åkte på en rättvis förlust med 7-1 borta mot Kungsbacka IF.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2021 20:42

Ätrans FF kom till Kungsbacka som obesegrade sedan augusti 2020 och som nykomlingar i division 5 för att möta Kungsbacka IF som kommer från spel senast i division 4. Denna match skulle, på förhand, bli en riktig värdemätare för ÄFF då KIF får anses vara en av säsongens favoriter i division 5.

Matchen spelas på en gräsmatta som håller otroligt hög kvalitet. Det är strålande sol och temperaturen är runt 16 grader med svalkande vind. Förutsättningarna för en bra fotbollsmatch är utmärkta. I första halvlek är ÄFF inte med från start och det straffar sig rejält. Redan efter två minuter står det 2-0 till hemmalaget. KIF gör sedan 3-0. ÄFF gör 3-1 och har en bra period på några minuter där möjligheten finns att jobba sig in i matchen igen. Dock gör KIF både 4-1, 5-1 och 6-1 innan halvtid.

I andra halvlek gäller det för ÄFF att inte låta resultatet springa iväg ytterligare. Matchen slutar 7-1 till KIF och ÄFF får se sig besegrade av ett betydligt bättre lag. Det var kanske på tiden att trenden som obesegrade bröts så att ÄFF kan ta nya tag och komma tillbaka ännu starkare. ÄFF tackar dom supportrar som stöttade på plats och genom Min Fotboll.

ÄFF önskar KIF fortsatt lycka till i serien. KIF är definitivt ett lag att räkna med i toppstriden om division 5. ÄFF vill också ge domartrion en stor eloge för en riktigt bra insats. Huvuddomaren höll en otroligt hög nivå och hade kunnat döma högre upp i divisionerna.

Skribent: Conny Nilsson